Ingredience
- 4 ks hrušky
- 70 g kešu natural
- 50 g pohanka lámanka
- 50 ml bílé víno
- 5 lžic javorový sirup
- dle potřeby citrónová šťáva
- špetka sůl
Na ozdobu
- fíky
- maliny
- borůvky
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Pohanku propláchneme a namočíme do vody. Kešu oříšky taky namočíme. Obojí necháme ležet asi hodinku. Pohanku následně pár minut povaříme se špetkou soli. Vodu, kterou pohanka nevcucne, vylijeme. |
2 Hotovo | Hrušky oloupeme, nakrájíme na kostky, zakapeme javorovým sirupem a vínem a přikryjeme pokličkou. Za častého míchání udusíme doměkka. |
3 Hotovo | Podušené hrušky, uvařenou pohanku a slité kešu rozmixujeme na kaši. Pokud jsou hrušky chuťově nevýrazné, dochutíme citrónovou šťávou. Ozdobíme ovocem. |