0 0
Hrušková kaše s pohankou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
4 ks hrušky
70 g kešu natural
50 g pohanka lámanka
50 ml bílé víno
5 lžic javorový sirup
dle potřeby citrónová šťáva
špetka sůl
Na ozdobu
fíky
maliny
borůvky

Hrušková kaše s pohankou

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Moučníky a sladká jídla
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Pohanka je nacpaná k prasknutí rutinem, který brání naopak našim cévkám aby praskaly. Škoda, že se během věků v tichosti vytratila z kuchyní, protože byla velkým hitem našich pra pra předků.

  • 30 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Na ozdobu

Postup přípravy

Sdílet

Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Pohanku propláchneme a namočíme do vody. Kešu oříšky taky namočíme. Obojí necháme ležet asi hodinku. Pohanku následně pár minut povaříme se špetkou soli. Vodu, kterou pohanka nevcucne, vylijeme.

2
Hotovo

Hrušky oloupeme, nakrájíme na kostky, zakapeme javorovým sirupem a vínem a přikryjeme pokličkou. Za častého míchání udusíme doměkka.

3
Hotovo

Podušené hrušky, uvařenou pohanku a slité kešu rozmixujeme na kaši. Pokud jsou hrušky chuťově nevýrazné, dochutíme citrónovou šťávou. Ozdobíme ovocem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kynuté houskové knedlíky
další
Masové sušenky pro pejsky
předchozí
Kynuté houskové knedlíky
další
Masové sušenky pro pejsky

Přidejte svůj komentář