Ingredience
- 1 ks cizrna konzervanebo namočená a uvařená doměkka - 1 hrnek
- 1 ks červená řepa
- 1 dl olivový olej
- 1 ks lahůdková cibulka
- 1 vrchovatá lžíce tahini
- 1 stroužek česnek
- z 1/2 ks citrónová šťáva
- 1/2 lžičky římský kmín
- čerstvě mletý pepř
- chilli koření
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Řepu očistíme, omyjeme, osolíme, zakapeme trochou oleje a zabalíme do alobalu. Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C doměkka, cca 50 minut. |
2 Hotovo | Z cizrny slijeme nálev a nasypeme jí do mixéru nebo kutru. Přidáme upečenou, oloupanou a nakrájenou řepu a česnek. Zalijeme olejem a ochutíme kořením, solí, citrónovou šťávou a tahini. Rozmixujeme na pastu a doladíme dle vlastní chuti. Přimícháme pokrájenou cibulku včetně zelené části. |
2 komentářů Schovat komentáře
hledala jsem nejaky recept na cervenou repu a toto zni dobre, zkusim.
ma uz nekdo uvareno?
Těší mě, Tami, že zkusíte náš recept. Věřím, že Vám bude chutnat :). Z červené řepy vařím moc ráda a žádný recept zatím nebyl nepoživatelný 😀