0 0
Indické placky čapátí

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g hladká mouka
175 ml voda
10 g olej
4 g sůl
1 lžíce máslo

Indické placky čapátí

Trendy:
  • 5 a méně!
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Věděli jste, že podle dokonalého tvaru čapátí placek se pozná dokonalá indická hospodyňka? K mému odhalení by došlo asi poměrně brzo.

  • 40 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do misky nasypeme mouku, přidáme sůl, olej, vodu a umícháme pružné, nelepivé těsto. Kuchyňský robot celou akci velmi zrychlí. Z těsta zpracujeme váleček, který rozkrájíme na 8 kousků, ukoulíme bochánky a necháme je pár minut odpočinout pod utěrkou. Potom bochánky vyválíme na moukou podsypané podložce na tenké placky. Rozehřejeme pánev a placky na ní nasucho z obou stran opečeme, až se utvoří hnědé puchýře. Hotové placky potíráme mašlovačkou rozpuštěným máslem a skládáme na sebe.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vepřová panenka s bramborovými pusinkami a listovým špenátem
další
Zázvorové bonbóny
předchozí
Vepřová panenka s bramborovými pusinkami a listovým špenátem
další
Zázvorové bonbóny

Přidejte svůj komentář