Ingredience
- 400 g krájená rajčata v konzervě
- 250 g salsiccia
- 200 ml rajčatové pyré
- 3 listy kapusta
- 2 stroužky česnek
- 1 ks mrkev
- 1 ks cibule
- 1 ks zeleninový bio bujónnebo zeleninový vývar
- směs italského koření
- olivový olej
A ještě
- 200 g čerstvých tortelliny s masovou náplní
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | V kastrolu rozehřejeme olej a vytlačíme do něj salsicciu. Maso z klobásek rozmačkáme vařečkou a chvilku opékáme. Pak maso přendáme do misky. Nakrájíme mrkev na kostičky a vhodíme do kastrolu (je-li potřeba, přikápneme trošku oleje). Po chvilce přidáme i nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Ještě chviličku restujeme a zalijeme rajčatovým pyré a pokrájenými rajčátky z plechovky. Dolijeme asi půl litrem vody, přidáme bujón a 5 minut povaříme. Přidáme pokrájenou kapustu a koření, do polévky vrátíme maso a ještě 5 minut povaříme. |
2 Hotovo | V mezičase uvaříme dle návodu v osolené vodě tortelliny a přidáme je do polévky až na talířích. |
3 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue. |