Ingredience
- 2 ks listové těstokupuju již rozválené
- 50 g slanina
- 30 g parmazán
- 3 stroužky česnek
- 2 ks rajčata
- 1 ks šalotka
- 1 ks vejce
- 1 ks ricotta
- velká hrst čerstvá bazalka
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- chilli koření
- hrst dýňová semínka
- olivový olej
A ještě
- vykrajovátko o průměru 11 cm
- plech na muffiny
- 12 ks papírové košíčky
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Šalotku nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a slaninu na kostičky. Do kastrolu kápneme trochu olivového oleje a přihodíme slaninu. Necháme trošku rozškvařit. Přisypeme šalotku s česnekem a restujeme. Rajčata nakrojíme lehce ostrým nožem do kříže a spaříme vroucí vodou. Zchladíme vodou studenou a oloupeme. Odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Přidáme ke slanině. Okořeníme pepřem a chilli kořením, pokrájenou bazalkou a osolíme. Ještě chvilku restujeme. Poté přidáme ricottu a 2/3 nastrouhaného parmazánu. |
2 Hotovo | |
3 Hotovo | Zbytek vejce vlijeme do nádivky, promícháme a rozdělíme po jedné polévkové lžíci do košíčků. Navrch posypeme zbytek sýru a přidáme pár dýňových semínek. Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 12-15 minut dozlatova. |
4 Hotovo | Tip: |