0 0
Italské krémové košíčky z listového těsta

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Italské krémové košíčky z listového těsta

Trendy:
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty
  • 40 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Šalotku nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a slaninu na kostičky. Do kastrolu kápneme trochu olivového oleje a přihodíme slaninu. Necháme trošku rozškvařit. Přisypeme šalotku s česnekem a restujeme. Rajčata nakrojíme lehce ostrým nožem do kříže a spaříme vroucí vodou. Zchladíme vodou studenou a oloupeme. Odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Přidáme ke slanině. Okořeníme pepřem a chilli kořením, pokrájenou bazalkou a osolíme. Ještě chvilku restujeme. Poté přidáme ricottu a 2/3 nastrouhaného parmazánu.

2
Hotovo

Těsta rozvineme a vykrájíme z nich vykrajovátkem po šesti kolečkách. Do muffinového plechu vložíme papírové košíčky a kolečka z těsta do nich natlačíme. Okraje zvlníme. Vejce rozšleháme vidličkou ve skleničce a mašlovačkou košíčky po okrajích natřeme vejcem. Dna košíčků propícháme vidličkou.

3
Hotovo

Zbytek vejce vlijeme do nádivky, promícháme a rozdělíme po jedné polévkové lžíci do košíčků. Navrch posypeme zbytek sýru a přidáme pár dýňových semínek. Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 12-15 minut dozlatova.

4
Hotovo

Tip:
Zbyde nám dost těsta z odkrojků, tak jej taky namažeme vejcem a rozkrájíme na tyčinky. Osolíme, okmínujeme a upečeme dozlatova. Jsou skvělé na zobání.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Podzimní pórková polévka
další
Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem
předchozí
Podzimní pórková polévka
další
Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem

Přidejte svůj komentář