Ingredience
Masové kuličky
- 500 g mleté telecí maso
- 2 stroužky česnek
- 2 lžíce Hraškanebo hladká mouka
- 1 ks vejce
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- oregano
- olej
A ještě
- mozzarella třešinky
- cherry rajčátka
- čerstvá bazalka
Dip
- hrst čerstvá bazalka
- 1 dl olivový olej
- hrubozrnná sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | V misce smícháme maso s vejcem, prolisovaným česnekem, kořením, solí a zahustíme Hraškou. V dlaních uválíme kuličky velikosti ping pongového míčku a usmažíme je v malém kastrolku ve vyšší vrstvě oleje. Usmažené kuličky necháme okapat na papírových ubrouscích. |
2 Hotovo | Napichujeme na špejle spolu s lístky bazalky, rajčátky a mozzarellovými třešničkami. |
3 Hotovo | Podáváme s dipem z rozmixované bazalky, oleje a soli. |