0 0
Italské špízy s masovými kuličkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Masové kuličky
500 g mleté telecí maso
2 stroužky česnek
2 lžíce Hraška nebo hladká mouka
1 ks vejce
sůl
čerstvě mletý pepř
oregano
olej
A ještě
mozzarella třešinky
cherry rajčátka
čerstvá bazalka
Dip
hrst čerstvá bazalka
1 dl olivový olej
hrubozrnná sůl

Italské špízy s masovými kuličkami

Trendy:
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty

Bazalku zpracujeme co nejdřív po utržení, aby neztratila grády. Je skvělá na trávení, ale také zklidňuje nerváky :)

  • 30 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Masové kuličky

  • A ještě

  • Dip

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V misce smícháme maso s vejcem, prolisovaným česnekem, kořením, solí a zahustíme Hraškou. V dlaních uválíme kuličky velikosti ping pongového míčku a usmažíme je v malém kastrolku ve vyšší vrstvě oleje. Usmažené kuličky necháme okapat na papírových ubrouscích.

2
Hotovo

Napichujeme na špejle spolu s lístky bazalky, rajčátky a mozzarellovými třešničkami.

3
Hotovo

Podáváme s dipem z rozmixované bazalky, oleje a soli.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Jogurtové lívance s borůvkami
další
Dýňové hranolky
předchozí
Jogurtové lívance s borůvkami
další
Dýňové hranolky

Přidejte svůj komentář