Ingredience
- 1 ks francouzská bageta
- 5 ks rajčata
- 2 stroužky česnek
- 1 ks mozzarella
- hrst čerstvá bazalka
- cca 1 dl olivový olej
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Bagetu rozkrájíme na plátky. Olej smícháme s trochou soli, rozdrceným česnekem a pokrájenou bazalkou. Rajčata nařízneme nožem, spaříme vařící vodou a oloupeme. Překrojíme je na půlky a půlky na plátky. Mozzarellu taktéž. |
2 Hotovo | Plech vyložíme pečícím papírem a poklademe plátky bagety. Pomocí mašlovačky je potřeme připravenou olejovou směsí a dále ozdobíme plátem rajčete a ozdobíme mozzarellou. Vložíme do trouby vytopené na 180st. C a 12 minut zapékáme. |