Ingredience
- 220 g polohrubá mouka
- 140 g čedar
- 100 g uzené masotepelně opracované
- 100 ml podmáslí
- 80 g olivový olej
- 60 g parmazánové hoblinky
- 10 černé olivy
- 6 sušená rajčata
- 5 g droždí sušené
- 4 stroužky česnek
- 1 vejce
- zelená část jarní cibulka
- chilli vločky
- oregano
- špetka sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Do kastrůlku nalijeme olej a zahřejeme. Česnek oloupeme a posekáme na kousky. Vhodíme je do oleje a orestujeme do jemně zlaté barvy. Stáhneme z plotny, vhodíme chilli a oregano dle chuti. Necháme zchladnout na pokojovou teplotu. Z lednice vyndáme podmáslí a vejce, aby se co nejvíc také přiblížily pokojové teplotě. |
2 Hotovo | Do misky nasypeme mouku, droždí, špetku soli, přidáme vejce, podmáslí a česnekový olej. Vypracujeme hladké měkké těsto. Ideálně v kuchyňském robotu. Mezitím si nakrájíme na kousky uzené maso, sýr, jarní cibulku, olivy a rajčata. Vše, včetně parmazánových hoblinek, přidáme do zpracovaného těsta a promísíme. |
3 Hotovo | Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečícím papírem a těsto do ní rozvrstvíme. Přikryjeme utěrkou a necháme 60 minut kynout. Následně vložíme do trouby rozehřáté na 180 st. C a pečeme cca 35 st. C. Po upečení necháme chlebíček pár minut vydýchat a pak opatrně vyjmeme z formy. Po částečném zchladnutí nakrájíme a podáváme se zeleninovým salátem. |
4 Hotovo |