0 0
Italský sýrový chlebíček

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
220 g polohrubá mouka
140 g čedar
100 g uzené maso tepelně opracované
100 ml podmáslí
80 g olivový olej
60 g parmazánové hoblinky
10 černé olivy
6 sušená rajčata
5 g droždí sušené
4 stroužky česnek
1 vejce
zelená část jarní cibulka
chilli vločky
oregano
špetka sůl

Italský sýrový chlebíček

  • 115 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do kastrůlku nalijeme olej a zahřejeme. Česnek oloupeme a posekáme na kousky. Vhodíme je do oleje a orestujeme do jemně zlaté barvy. Stáhneme z plotny, vhodíme chilli a oregano dle chuti. Necháme zchladnout na pokojovou teplotu. Z lednice vyndáme podmáslí a vejce, aby se co nejvíc také přiblížily pokojové teplotě.

2
Hotovo

Do misky nasypeme mouku, droždí, špetku soli, přidáme vejce, podmáslí a česnekový olej. Vypracujeme hladké měkké těsto. Ideálně v kuchyňském robotu. Mezitím si nakrájíme na kousky uzené maso, sýr, jarní cibulku, olivy a rajčata. Vše, včetně parmazánových hoblinek, přidáme do zpracovaného těsta a promísíme.

3
Hotovo

Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečícím papírem a těsto do ní rozvrstvíme. Přikryjeme utěrkou a necháme 60 minut kynout. Následně vložíme do trouby rozehřáté na 180 st. C a pečeme cca 35 st. C. Po upečení necháme chlebíček pár minut vydýchat a pak opatrně vyjmeme z formy. Po částečném zchladnutí nakrájíme a podáváme se zeleninovým salátem.

4
Hotovo

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Bramboráky
další
Krůtí rarášci se smetanovými šťouchačkami
předchozí
Bramboráky
další
Krůtí rarášci se smetanovými šťouchačkami

Přidejte svůj komentář