Ingredience
- 4 ks jablka
- 2 lžíce javorový sirup
- 1 lžička strouhaný zázvor
- 0,5 lžičky skořice
- z 0,5 ks citrónová šťáva
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Jablíčka oloupeme, rozkrájíme a nasypeme do kastrolu. Přidáme strouhaný zázvor, skořici, javorový sirup a citrónovou šťávu. Promícháme a zalijeme asi půldeckou vody. Přikryjeme poklicí a jablíčka pár minut podusíme. |
2 Hotovo | Podušenou směs rozmixujeme ponorným mixérem vylijeme na plech na pečící papír nebo ještě lépe na nepřilnavou podložku. Rozetřeme stěrkou na půl centimetr tlustou placku. |
3 Hotovo | Upečeme v troubě vyhřáté na 100 - 120 st. C. Doba pečení se nedá přesně určit, bude to několik hodin. Průběžně placku hlídáme a osaháváme, abychom ji nepřesušili nebo nepřipálili. Placka bude kompaktní, pevná, ale stále lepkavá. |
4 Hotovo | Z usušené placky stáhneme papír a nůžkami ji rozstříháme na přibližně 6 cm velké čtverečky. Ty smotáme do ruličky a svážeme potravinářským provázkem. Uchováme v suchu. Ale přiznám se, že u nás nikdy není co schovávat :) |