Ingredience
- 350 g jedlé jeřabiny
- 300 g jablka
- 80 g třtinový cukrnebo med
- 10 vrchních kuliček hřebíček
- 1 lžička skořice
- z 0,5 ks pomerančová šťáva
Postup přípravy
Připraveno ve spolupráci s MioMat
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Otrháme jeřabiny, vyřadíme nehezké plody (to je největší práce :D) a plody omyjeme. Nasypeme do MioMatu. Přidáme oloupaná a pokrájená jablíčka zbavená jadérek. Okořeníme skořicí a hřebíčkem. Z toho tam nasypeme jen kuličky, které z koření vyloupáme. Zalijeme šťávou ze šťavnatého pomeranče a zasypeme cukrem nebo osladíme medem či jiným sladidlem. Zalijeme vodou po rysku "min". |
2 Hotovo | Přiklopíme, zapojíme do sítě a stiskneme tlačítko "Mash/Soup". A máme 25 minut na to, abychom si připravili skleničky. Vyvaříme je ve vodě a naplníme ještě horké horkou ovocnou směsí. Otřeme okraje skleniček čistou utěrkou. Dosucha otřeme i víčka a ihned zavíčkujeme. Důkladně utáhneme a skleničky otočíme dnem vzhůru. Necháme je tak stát 5 minut a pak otočíme. Kousek utěrky můžeme namočit do alkoholu a víčko jím otřít. |