0 0
Jablečná přesnídávka s jeřabinami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

350 g jedlé jeřabiny
300 g jablka
80 g třtinový cukr nebo med
10 vrchních kuliček hřebíček
1 lžička skořice
z 0,5 ks pomerančová šťáva

Jablečná přesnídávka s jeřabinami

Trendy:
  • Recepty pro děti
  • Zdravé recepty

Jeřabiny jsou výborné plody pro zdraví našich ledvin.

  • 85 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Připraveno ve spolupráci s MioMat

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Otrháme jeřabiny, vyřadíme nehezké plody (to je největší práce :D) a plody omyjeme. Nasypeme do MioMatu. Přidáme oloupaná a pokrájená jablíčka zbavená jadérek. Okořeníme skořicí a hřebíčkem. Z toho tam nasypeme jen kuličky, které z koření vyloupáme. Zalijeme šťávou ze šťavnatého pomeranče a zasypeme cukrem nebo osladíme medem či jiným sladidlem. Zalijeme vodou po rysku "min".

2
Hotovo

Přiklopíme, zapojíme do sítě a stiskneme tlačítko "Mash/Soup". A máme 25 minut na to, abychom si připravili skleničky. Vyvaříme je ve vodě a naplníme ještě horké horkou ovocnou směsí. Otřeme okraje skleniček čistou utěrkou. Dosucha otřeme i víčka a ihned zavíčkujeme. Důkladně utáhneme a skleničky otočíme dnem vzhůru. Necháme je tak stát 5 minut a pak otočíme. Kousek utěrky můžeme namočit do alkoholu a víčko jím otřít.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Luxusní cuketový perník s pomerančem
další
Cuketový nákyp
předchozí
Luxusní cuketový perník s pomerančem
další
Cuketový nákyp

Přidejte svůj komentář