Ingredience
- 300 g jasmínová rýže
- 60 g máslo
- 5 ks jablka
- 1 lžíce kukuřičný škrobnebo vanilkový pudinkový prášek
- sůl
- vanilkaprášek, dřeň z lusku, aroma
- hrst brusinky
- hrst rozinky
- na dochucení mednebo javorový sirup
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rýži důkladně propláchneme studenou vodou a dáme vařit s 1,5 násobkem čisté vody a špetkou soli. Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a podusíme s troškou másla, brusinkami, rozinkami, vanilkou a špetkou soli. Do podušených jablíček mícháme škrob rozpuštěný v deci vody a ještě chvilku zahříváme do zahoustnutí. Uvařenou rýži s jablíčky důkladně promícháme. |
2 Hotovo | Na talíři můžeme dochutit javorovým sirupem nebo tekutým medem. |
2 komentářů Schovat komentáře
Rozinky a vanilka vam v postupu krok za krokem chybi, stejne tak jako info, ze by se to melo nakonec smichat. Vskutku krok za krokem.
Milý neznámý, děkujeme za upozornění. Nějak se nám ten krok zkrátil, že? Už je napraveno 🙂