0 0
Jablečné knedlíčky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
750 g oloupaná jablka
210 g celozrnné ovesné vločky
1 vejce
1 lžíce citrónová šťáva
špetka sůl
A ještě
100 g vlašské ořechy
50 g máslo
1 lžíce cukr krupice
moučkový cukr
skořice

Jablečné knedlíčky

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Jablíčka jsou z 25% tvořeny vzduchem, tak na vodě plavou.

  • 40 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Třičtvrtě kila oloupaných jablek nastrouháme na hrubém struhadla kromě jednoho jablíčka, které nastrouháme najemno. Pokapeme citrónem, přidáme špetičku soli a promícháme. Vločky rozsekáme v elektrickém sekáčku na hrubost krupičky a pridáme k jablíčkům. Nakonec vklepneme jedno vajíčko a vše důkladně promísíme. Zakryjeme a necháme hodinu odpočinout v lednici.

2
Hotovo

Pak z těsta vytvoříme 20 ks knedlíčků velikosti větších pingpongových míčků. Pořádně v dlaních upěchujeme a vyskládáme na plech na pečící papír - pokud máte parní troubu. V tom případě vaříme v páře 10 minut. Pokud parní troubu nemáte, knedlíčky naházíme (ve dvou várkách) do vroucí vody a vaříme max 5 minut od doby co vyplavou na hladinu.

3
Hotovo

Mezitím si posekáme ořechy a vysypeme na pánev. Zasypeme trochou cukru krupice a společně zahříváme, až se rozvoní. Také si rozehřejeme máslo a smícháme moučkový cukr se skořicí na posypání.

4
Hotovo

Hotové knedlíčky rozdělíme na talíře, posypeme skořicovým cukrem, polijeme máslem a zasypeme praženými ořechy.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Bramborové hranolky z horkovzdušné fritézy
další
Kuskus se zeleninou a tyrolským špekem
předchozí
Bramborové hranolky z horkovzdušné fritézy
další
Kuskus se zeleninou a tyrolským špekem

Přidejte svůj komentář