0 0
Jablečník s vůní perníku

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Jablečník s vůní perníku

    Postup přípravy

    Sdílet

    Tenhle jablečný moučník s chutí perníku je voňavý a vláčný. S čokoládovou polevou má šmrnc.

    • 300 g nastrouhaných jablek
    • 250 g cukru
    • 300 g polohrubé mouky
    • 2 vejce
    • 100 g rozehřáté Hery
    • 1 prášek do pečiva
    • 2 lžičky perníkového koření
    • hrst goji (rozinek, brusinek)
    • čokoláda na vaření
    • 1 lžička ztuženého pokrmového tuku

    Jablka nahrubo nastrouháme, v robotu rozšleháme cukr s vejci, přidáme rozehřátý tuk, mouku smíchanou s kořením a práškem do pečiva, jablka a nakonec goji. Vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané zapékací misky a upečeme v troubě vytopené na 180 st. C 25 minut. Po zchladnutí vyklopíme, čokoládu rozlámeme, rozehřejeme ve vodní lázni se ztuženým tukem a rozetřeme na zchladlý jablečník.

     

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Čokoládový pudink se švestkovou omáčkou a mandlemi
    další
    Rajská polévka typu minestrone
    předchozí
    Čokoládový pudink se švestkovou omáčkou a mandlemi
    další
    Rajská polévka typu minestrone

    Přidejte svůj komentář