Postup přípravy
Tenhle jablečný moučník s chutí perníku je voňavý a vláčný. S čokoládovou polevou má šmrnc.
- 300 g nastrouhaných jablek
- 250 g cukru
- 300 g polohrubé mouky
- 2 vejce
- 100 g rozehřáté Hery
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžičky perníkového koření
- hrst goji (rozinek, brusinek)
- čokoláda na vaření
- 1 lžička ztuženého pokrmového tuku
Jablka nahrubo nastrouháme, v robotu rozšleháme cukr s vejci, přidáme rozehřátý tuk, mouku smíchanou s kořením a práškem do pečiva, jablka a nakonec goji. Vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané zapékací misky a upečeme v troubě vytopené na 180 st. C 25 minut. Po zchladnutí vyklopíme, čokoládu rozlámeme, rozehřejeme ve vodní lázni se ztuženým tukem a rozetřeme na zchladlý jablečník.