0 0
Jablečno mrkvový chlebíček

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Jablečno mrkvový chlebíček

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Skořice snižuje krevní tlak
a podporuje trávení.
Je i vhodným kořením při nachlazení.

  • 60 min
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mrkev a jablko omyjeme, osušíme, oloupeme, z jablíčka odstraníme jadérka. Polovinu obojího nastrouháme najemno a polovinu nahrubo. V míse je smícháme stěrkou s rozpuštěným máslem, cukrem, vejci, skořicí, vanilkou a solí. Mouku smícháme s vločkami, práškem do pečiva a posekanými ořechy. Pak vše smísíme rychle dokupy. Formu na biskupský chlebíček vymateme silně máslem a vysypeme hrubou moukou a těsto do ní nalijeme. Stěrkou uhladíme.

2
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 160 st. C a pečeme cca 45 minut. Zapíchnutím špejle doprostřed chlebíčku pak vyzkoušíme, jestli už je dost upečený. Pokud by byla špejle obalená těstem, pár minut ještě přidáme. Po upečení necháme chlebíček ve formě chvilku vydýchat a pak jej vyklopíme. Nakrájíme na porce a můžeme podávat s bílým jogurtem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Risotto s brokolicí
další
Rohlíky ze špaldové mouky
předchozí
Risotto s brokolicí
další
Rohlíky ze špaldové mouky

Přidejte svůj komentář