Ingredience
- 180 g jablko
- 130 g třtinový cukr
- 120 g mrkev
- 100 g celozrnná pšeničná mouka
- 100 g máslo
- 80 g jemné ovesné vločky
- 60 g vlašské ořechy
- 3 lžičky prášek do pečiva
- 2 vejce
- 1 lžička skořice
- sůl
- vanilka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Mrkev a jablko omyjeme, osušíme, oloupeme, z jablíčka odstraníme jadérka. Polovinu obojího nastrouháme najemno a polovinu nahrubo. V míse je smícháme stěrkou s rozpuštěným máslem, cukrem, vejci, skořicí, vanilkou a solí. Mouku smícháme s vločkami, práškem do pečiva a posekanými ořechy. Pak vše smísíme rychle dokupy. Formu na biskupský chlebíček vymateme silně máslem a vysypeme hrubou moukou a těsto do ní nalijeme. Stěrkou uhladíme. |
2 Hotovo | Vložíme do trouby vyhřáté na 160 st. C a pečeme cca 45 minut. Zapíchnutím špejle doprostřed chlebíčku pak vyzkoušíme, jestli už je dost upečený. Pokud by byla špejle obalená těstem, pár minut ještě přidáme. Po upečení necháme chlebíček ve formě chvilku vydýchat a pak jej vyklopíme. Nakrájíme na porce a můžeme podávat s bílým jogurtem. |