Ingredience
- 300 g - 2ks jablka
- 160 g jemné ovesné vločky
- 100 ml podmáslí
- 50 g třtinový cukr
- 50 ml olej
- 30 g rozinky
- 15 ks vlašské ořechy
- 2 vejce
- 2 lžičky prášek do pečiva
- 1 lžíce citrónová šťáva
- 1 lžička perníkové koření
- špetka sůl
Postup přípravy
Receptem na tento chlebíček jsem přispěla do on-line vydání Bylinkového magazínu.
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Vločky umixujeme v elektrickém sekáčku na hrubost mouky. Jablíčka oloupeme, odstraníme jadérka a taky umixujeme anebo nastrouháme najemném struhadle. Smícháme je s vejci, cukrem, citrónovou šťávou, podmáslím a olejem. Suché ingredience smícháme ve druhé misce a přimícháme k tekuté směsi. Přisypeme rozinky a posekané ořechy. |
2 Hotovo | Formu na biskupský chlebíček vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Přelijeme do ní těsto a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Pečeme 35 minut. Pak provedeme test se špejlí. Zapíchneme jí doprostřed chlebíčku a jestli ji vytáhneme suchou, je hotovo. |