0 0
Jablečný koláč s vůní perníku

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

250 g jablka oloupaných
200 g hladká mouka
150 g máslo
80 g třtinový cukr
3 ks vejce
1 ks prášek do pečiva
1 lžička perníkové koření
1 lžička skořice
hrst vlašské ořechy
hrst rozinky
vanilka prášek, dřeň, aroma...
špetka sůl
na formu máslo a hrubá mouka

Jablečný koláč s vůní perníku

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Perníku se původně říkávalo calety. Perník se mu začalo říkat v době, kdy se začal do receptury přidávat také pepř.

  • 45 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Máslo s cukrem utřeme do pěny, ideálně v kuchyňském robotu. Přidáme vejce a stále šleháme. Jablíčka oloupeme a nahrubo rozstrouháme. Teď už robota necháme stranou a přisypeme mouku s kořením a solí. Přidáme i jablka a mouku s práškem, posekané ořechy a rozinky. Pouze vařečkou promícháme.

2
Hotovo

Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou, těsto navrstvíme dovnitř a uhladíme. Upečeme v troubě předehřáté na 170 st. C cca 30 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Salát z řapíkatého celeru s chia semínky
další
Jahodová marmeláda s levandulí
předchozí
Salát z řapíkatého celeru s chia semínky
další
Jahodová marmeláda s levandulí

Přidejte svůj komentář