Ingredience
Sypká směs
- 180 g vlašské ořechy
- 120 g jemné ovesné vločky
- 80 g třtinový cukr
- 4 lžíce citrónová šťáva
- 1 lžička prášek do pečiva
- špetička sůl
Ovocná směs
- 800 g jablka
- 100 ml jablečný moštpříp. voda
- 40 g rozinky
- 1 lžíce kukuřičný škrob
- 1 lžička skořice
- špetička sůl
A ještě
- 70 g máslo
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | V jedné míse smícháme pomleté nebo rozmixované vlašské ořechy s rozmixovanými vločkami, cukr, sůl a prášek do pečiva. Ve druhé míse smícháme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka zakápnutá citrónovou šťávou, se skořicí, rozinkami a solí. Ve skleničce smícháme jablečný mošt se škrobem a nalijeme do jablek. Dortovou formu vyložíme po dně pečícím papírem, uchytíme bočním nástavcem, který vymažeme máslem. Na dno formy rozvrstvíme třetinu sypké hmoty, poklademe polovinou jablek, posypeme další třetinou sypké hmoty, navrstvíme druhou polovinu jablek a zakončíme opět sypkou částí. Rozehřejeme máslo a pokapeme jím povrch koláče. |
2 Hotovo | Upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C cca 50 minut. Krájíme až po zchladnutí. |