0 0
Jablečný koláč ze šlehačky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

250 g polohrubá mouka
220 g šlehačka
90 g cukr krupice
40 g vlašské ořechy
8 g prášek do pečiva
2 vejce
2 lžíce horká voda
vanilka
špetka sůl
A ještě
4 jablka velká
2 lžíce griotka
1 lžíce citrónová šťáva

Jablečný koláč ze šlehačky

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

První recept na jablečný koláč pochází z Anglie z roku 1300.

  • 60 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Forma 26 x 18 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Jablíčka oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zakápneme griotkou a citrónovou šťávou a necháme uležet dokud nepřipravíme těsto a formu. Formu buď vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou anebo vyložíme dno i stěny pečícím papírem.

2
Hotovo

Vlašské ořechy nahrubo nasekáme. Vejce se špetkou soli, vanilkou a cukrem šleháme dokud nevytvoříme hustou světlou pěnu (ideálně v robotu s balonovou metlou), pak přikápneme horkou vodu a šleháme zase dokud pěna nezpevní. Sundáme z robota a už jen ručně metlou promísíme s nalitou šlehačkou. Přidáme najednou mouku s kypřícím práškem a ořechy a metlou zase jemně, ale svižně promísíme (co nejkratší dobu, abychom neporušili vzduchové bublinky z našlehaných vajec).

3
Hotovo

Do připravené formy nalijeme půlku těsta, na ní rozvrstvíme pokrájená jablka a pokryjeme zbytkem těsta. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C (horkovzduch) a pečeme 35-40 minut. Krájíme po zchladnutí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kuřecí kousky s ananasem
další
Polévka z růžičkové kapusty
předchozí
Kuřecí kousky s ananasem
další
Polévka z růžičkové kapusty

Přidejte svůj komentář