0 0
Jablečný perník s bílou čokoládou a mandlemi

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Jablečný perník s bílou čokoládou a mandlemi

    Postup přípravy

    Sdílet

    Nechci se chlubit, ale lepší perník jsem nikdy nejedla. Zkuste a uvidíte 🙂

    • 150 g hladké mouky
    • 150 g hrubé mouky
    • 300 g jemně nastrouhaných jablek
    • 150 g cukru krupice s vanilkou (cukr mám v dóze s vanilkovým luskem)
    • 100 g rozpuštěného másla
    • 1 kypřící prášek do perníku
    • 2 vejce
    • 4 lžíce jablečného koncentrátu (ze zdravé výživy)
    • sůl
    • máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání větší dortové formy
    • rybízová marmeláda
    • 3/4 tabulky bílé čokolády
    • 1 vrchovatá lžička tuku Omega
    • hrst spařených a oloupaných mandlí

    Cukr, vejce, mouku, jablka, máslo, jablečný koncentrát, sůl a prášek do perníku dáme do kuchyňského robota a zaděláme těsto. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou a těsto do ní nalijeme. Uhladíme stěrkou do stran tak, aby uprostřed bylo těsta o trochu méně než na krajích. Upečeme v troubě předehřáté na 180 st. po dobu cca 25 minut.

    Mandle nasekáme, nasucho opražíme. Upečený korpus necháme zchladnout. Potom nalámeme čokoládu do malého kastrůlku, přidáme Omegu a kastrůlek ponoříme do většího kastrolu s vroucí vodou. Ve vodní lázni necháme čokoládu rozpusti. Korpus potřeme rybízovou marmeládou, pomažeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme opraženými mandlemi.

    jablk.pernik

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Zeleninové rizoto s tempehem a oříšky
    další
    Kuskus se zeleninou a krůtím masem
    předchozí
    Zeleninové rizoto s tempehem a oříšky
    další
    Kuskus se zeleninou a krůtím masem

    Přidejte svůj komentář