0 0
Jablečný perník s čoko polevou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

370 g jablka nastrouhaných
350 g polohrubá mouka
100 g máslo
80 g třtinový cukr
20 g kakao
3 ks vejce
cca 1,5 dl mléko
1 ks kypřící prášek do perníku
špetka sůl
na formu máslo a hrubá mouka
Poleva
100 g hořká čokoláda
100 g zakysaná smetana

Jablečný perník s čoko polevou

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Perníku se dřív říkalo peprník.
A to díky jedné z ingrediencí, pepři.

  • 50 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Poleva

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Máslo rozpustíme ve vodní lázni. V míse smícháme mouku s perníkovým práškem, kakaem, špetkou soli a cukrem. Přidáme vlažné mléko, vejce a máslo a promícháme. Přisypeme ještě strouhaná jablíčka a smícháme v těsto. Pokud bude příliš husté, přidáme ještě trošičku mléka.

2
Hotovo

Formu (26 x 18 cm) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do ní těsto a roztáhneme stěrkou do stran. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 st. C cca 30 minut.
Je-li po této době buchta upečená, zjistíme zapíchnutím špejle. Pokud ji vytáhneme suchou, je hotovo. V opačném případě chvilku přidáme.

3
Hotovo

Zchladlý perník vyklopíme z formy. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a smícháme ji se zakysanou smetanou. Vzniklou polevu hala bala natřeme na perník a necháme ztuhnout.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Batátové chipsy s pažitkovým dipem
další
Ovocné lasagne
předchozí
Batátové chipsy s pažitkovým dipem
další
Ovocné lasagne

Přidejte svůj komentář