0 0
Jablečný perník s ovesnými vločkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Jablečný perník s ovesnými vločkami

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • 50 min
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Podmáslí a vejce vyndáme z lednice hodinu předem, abychom je nepoužili do těsta úplně ledové. Stejně tak vyndáme jablíčka, pokud je uchováváme v lednici. Potom je oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokapeme citrónovou šťávou a promícháme.

2
Hotovo

V míse vyšleháme vejce s cukrem, špetkou soli a vanilkou do hutší pěny. Přilijeme olej a podmáslí. Pak už jen stěrkou vmícháme mouku promíchanou s vločkami, kakaem a perníkovým práškem. Úplně nakonec promísíme s jablky.

3
Hotovo

Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou anebo vyložíme namuchlaným pečícím papírem. Těsto do ní vylijeme a stěrkou roztáhneme ke stranám. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme cca 35 minut. Po této době vyzkoušíme doprostřed zapíchnout špejli. Pokud jé vytáhneme suchou, je hotovo.

4
Hotovo

Perník necháme zchladnout, povrch potřeme silnější vrstvou marmelády (případně můžeme podélně rozkrojit a promazat uprostřed) a polijeme čokoládovou polevou. Povrch posypeme lyofilizovanými jahodami.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Poskládaná plněná tortilla
další
Vídeňská roštěná
předchozí
Poskládaná plněná tortilla
další
Vídeňská roštěná

Přidejte svůj komentář