0 0
Jáhlový nákyp s jablky a švestkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Jáhlový nákyp s jablky a švestkami

    Postup přípravy

    Sdílet

    Máte-li rádi sladká jídla, toto může být dobrá a výživná změna.

    • 1.5 hrnku jáhel
    • 4 jablka
    • 1 lžíce vanilkového pudinku
    • 600 g švestek
    • 50 ml másla
    • hrst slunečnicových semínek
    • kokos
    • skořice
    • špetka soli
    • jablečný koncentrát (zdravá výživa, množství dle chuti jablek)
    • citronová šťáva (dle chuti jablek)
    • máslo a kokos na vymazání formy
    • švestkový sirup na ozdobení (zdravá výživa)

    Jáhly propláchneme 3x vařící vodou, doplníme dvojnásobek vody než je jáhel a na rozptylovací mřížce uvaříme doměkka se špetkou soli (asi 15-20 minut). Ve druhém kastrolu uvaříme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka také se špetkou soli, citronovou šťávou a jablečným koncentrátem. Když jsou jablka měkká, smícháme pudink s trochou vody a nalijeme na jablka. Vaříme jen malou chvilku do mírného zhoustnutí.

    Pekáček vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Jablka smícháme s jáhlami a polovinu směsi rozprostřeme do pekáčku. Poklademe půlkami švestek hustě vedle sebe a navrch rozetřeme zbytek jáhlové směsi. Poklademe plátky másla, posypeme kokosem, skořicí a semínky a v troubě vyhřáté na 170 st. C asi půl hodiny zapečeme.

    Na talíři zdobíme švestkovým sirupem.

     

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Vláčné kefírové řezy s čokoládovou polevou a kokosem
    další
    Domácí dalamánky
    předchozí
    Vláčné kefírové řezy s čokoládovou polevou a kokosem
    další
    Domácí dalamánky

    Přidejte svůj komentář