Ingredience
- 1 kg jahody
- 350 g cukr krupice
- 1 ks Gelfix 3:1
- vanilkaprášek, dřeň, aroma...
- 8 stonků květy levandule
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Omyté jahody nasypeme do kastrolu. Položíme na sporák a velmi zvolna zahříváme. Gelfix promícháme se dvěma lžícemi z odváženého cukru a vsypeme do jahod. Ponorným mixérem rozmixujeme. Přidáme zbylý cukr a natrhaná kvítka levandule a 5 minut vaříme. |
2 Hotovo | Ještě horkou marmeládu přelijeme do vyvařených skleniček (ve vroucí vodě vyvaříme skleničky, víčka i všechny věci, které přijdou s marmeládou do styku). Hrany sklenek otřeme čistou utěrkou, kterou trochu namočíme v převařené vodě a pak osušíme zbytkem utěrky do sucha. Víčka také. Zavíčkujeme a marmeládu otočíme na pár minut vzhůru nohama. |