Ingredience
Těsto
- 250 g polohrubá mouka
- 100 g máslo
- 60 g cukr
- 2 ks vejce
- 1/2 prášek do pečiva
- vanilkaprášek, dřeň, aroma...
- špetka sůl
Náplň
- 250 g měkký tvaroh
- 1 ks žloutek
- 1/2 vanilkový pudink
- vanilka
- dle chuti cukr
- špetička sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Z mouky, prášku do pečiva, vanilkového cukru, másla a cukru uděláme žmolenku. Máte-li robota nebo elektrický sekáček, příprava se tím značně zjednoduší. Do žmolenky vmícháme 2 vejce a umícháme ve vláčné těsto. Cca čtvrtinu těsta oddělíme a dáme do mikrotenového sáčku do mrazáku. |
2 Hotovo | Z tvarohu, žloutku, pudinku a cukru umícháme nádivku. Dortovou formu (vystačí na větší) vymažeme máslem a vysypeme moukou a na dno rozmačkáme těsto s okraji cca 1 cm. Na těsto vylijeme náplň. Jahody omyjeme, rozčtvrtíme a poskládáme na koláč. Z mrazáku vyndáme odložené těsto a na hrubém struhadle nastrouháme drobenku navrch koláče. |
3 Hotovo | V troubě předehřáté na 180 st. C pečeme cca 30 minut. |