0 0
Japonské taštičky s mangovým pestem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
10 plátků Nori řasa
500 ml voda
350 g Sushi rýže
3 lžíce rýžový ocet
3 lžíce voda
1 lžička sůl
1 lžička cukr
Mangové pesto
100 g kešu
1 svazek čerstvá bazalka
1 ks zralé mango
1 stroužek česnek
1/2 dl olivový olej
citrónová šťáva
chilli koření
sůl
čerstvě mletý pepř

Japonské taštičky s mangovým pestem

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty
Kuchyně:

Řasa Nori se pěstuje výhradně
v Japonsku v úzkých mořských zálivech, kam nedosahá sladká voda z řek. Ta totiž ubírá řasám na chuti.

  • 60 min
  • Porcí: 5
  • Středně náročné

Ingredience

  • Mangové pesto

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rýži důkladně propláchneme studenou vodou, nejlíp několikrát. Poslední vodu slijeme a zalijeme 500 ml vody čisté. Necháme půl hodiny stát. Potom přivedeme k varu a 2 minuty vaříme. Hrnec zabalíme do osušky a zachumláme, minimálně na půlhodinu, do peřin. Mezitím si připravíme nálev, svaříme sůl, cukr, vodu a ocet. Tímto nálevem zalijeme odpočatou rýži. Důkladně promícháme a necháme zchladnout.

2
Hotovo

Kešu rozmixujeme v sekáčku nebo mixéru a nasypeme do misky. Mango omyjeme, oloupeme a rozkrojíme na dvě části. Jednu část nakrájíme na maličké kostičky a tu druhou rozmixujeme spolu s bazalkou, česnekem, olejem, solí, pepřem a chilli. Mangovou kaši promícháme s namixovanými kešu oříšky.

3
Hotovo

Připravíme si sushimatku, což je podložka, která nám pomůže taštičky zabalit. Na ní položíme řasu Nori lesklou stranou dolů. Připravíme lžíci, vařečku a mističku s vodou, do které budeme oboje namáčet pro snadnější nanášení rýže.

4
Hotovo

Doprostřed řasy navrstvíme vrchovatou lžíci rýže a rozetřeme jí na velikost asi 10x10 cm. Na rýži dáme vrchovatou lžíci pesta a na něj ještě trochu rýže.

5
Hotovo

Prsty smočíme ve vodě a řasu kolem dokola zvlhčíme. Pomocí sushimatky přehneme vzdálené kraje přes sebe a zmáčkneme. Vzniklé krátké okraje zleva a zprava přehneme doprostřed a dlaněmi přitlačíme. Vytvoříme jakási psaníčka.

6
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Karamelový pohár s ovocem
další
Salát Tabouleh v cuketovém soudku
předchozí
Karamelový pohár s ovocem
další
Salát Tabouleh v cuketovém soudku

Přidejte svůj komentář