0 0
Jednoduchý salát z quinoi

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
250 g cherry rajčátka žlutá i červená
180 g quinoa tmavá
4 lžíce sezamový olej z praženého sezamu
4 větvičky tymián
2 ks lahůdková cibulka
1 ks zeleninový bio bujón
z 1/2 ks citrónová šťáva
špetka sůl

Jednoduchý salát z quinoi

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Tmavá quinoa je ze všech druhů nekřupavější a má nejvýraznější chuť. Má spoustu minerálů, hlavně vápník a hořčík.

  • 30 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

4 dl vody svaříme s bujónovou kostkou. Quinou propláchneme důkladně vodou a následně jí zalijeme bujónem. Uvaříme doměkka, cca 20 minut.

2
Hotovo

Rajčata omyjeme a rozkrojíme na půlky. Přidáme pokrájenou cibulku včetně zelené části. Zakapeme olejem a citrónovou šťávou. Osolíme a přidáme odraný tymián. Následně přidáme i uvařenou quinou. Promícháme a dochutíme dle vlastní chuti.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Roláda z červené řepy s kokosovým krémem a malinami
další
Pečený patizon plněný tempehem s rajčatovou omáčkou
předchozí
Roláda z červené řepy s kokosovým krémem a malinami
další
Pečený patizon plněný tempehem s rajčatovou omáčkou

Přidejte svůj komentář