Ingredience
- 700 g jehněčí kotletky
- 70 g parmazán
- 50 g strouhanka
- 40 g máslo
- svazek máta
- 3 stroužky česnek
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Mrkvové pyré
- 4 ks mrkev
- 40 g máslo
- citrónová šťáva
- sůl
- bílý pepř
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Jehněčí kotletky očistíme, ostrým nožíkem ořežeme zbytky masa a tuku ze žeberních kostí. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi na troše oleje ze všech stran. Z každé strany cca 2 minuty. |
2 Hotovo | V sekáčku promixujeme strouhaný sýr se strouhanku a mátou a smícháme se změklým máslem. Opečené maso postavíme na alobal kostmi nahoru a sýrovou směs se snažíme svižně nanést na celou plochu masa. I s alobalem přemístíme do pekáčku a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C na cca 30 minut. Pak pekáček vyndáme z trouby, alobal opatrně obalíme kolem masa a necháme ještě 5 minut rozležet. |
3 Hotovo | Mrkev oškrábeme, nakrájíme na kusy a uvaříme v horké a osolené vodě doměkka. Z měkké mrkve slijeme vodu, přidáme máslo a rozmixujeme dohladka. Osolíme, opepříme a zakapeme citrónem dle chuti. |
4 Hotovo | Kotletky opatrně nakrájíme ostrým nožem, abychom zachovali co nejvíc křupavé krusty. Podáváme s mrkvovým pyré. |
5 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty. |