Ingredience
- 400 g mořská štika
- 4 vrchovaté lžíce Gustin
- 2 vrchovaté lžíce koření Fajita
- sůl
- citrónová šťáva
- řepkový olej
- cherry rajčátka
Salát
- směs salátových listů
- z 0,5 ks citrónová šťáva
- 4 lžíce olivový olej
- 2 lžíce jablečný koncentrát
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rybí filety otřeme vlhkým ubrouskem a pokapeme citrónovou šťávou. Gustin smícháme s Fajitou a troškou soli (směs koření už sůl obsahuje). Filety ve směsi z obou stran obalíme a dlaněmi přimáčkneme. Na grilovací pánev kápneme trochu oleje a rozehřejeme na střední teplotu. Do rozpáleného oleje vložíme filety nejdřív kůží dolů a opečeme dozlatova. Pak filety otočíme a osmažíme ještě z druhé strany. Maximálně to bude trvat 8 minut z obou stran. Když ryby obrátíme, přihodíme k nim omytá a osušená cherry rajčátka. |
2 Hotovo | Salát omyjeme a necháme okapat. Citrónovou štávu smícháme s olivovým olejem, jablečným koncentrátem a špetkou soli. Vidličkou našleháme a přelijeme přes salát. |