0 0
Jemně kořeněná mořská štika

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
400 g mořská štika
4 vrchovaté lžíce Gustin
2 vrchovaté lžíce koření Fajita
sůl
citrónová šťáva
řepkový olej
cherry rajčátka
Salát
směs salátových listů
z 0,5 ks citrónová šťáva
4 lžíce olivový olej
2 lžíce jablečný koncentrát
sůl

Jemně kořeněná mořská štika

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Zdravé recepty

Mořská štika nebo taky štikozubec obecný má chutné bílé maso, které není tučné.

  • 18 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Salát

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rybí filety otřeme vlhkým ubrouskem a pokapeme citrónovou šťávou. Gustin smícháme s Fajitou a troškou soli (směs koření už sůl obsahuje). Filety ve směsi z obou stran obalíme a dlaněmi přimáčkneme. Na grilovací pánev kápneme trochu oleje a rozehřejeme na střední teplotu. Do rozpáleného oleje vložíme filety nejdřív kůží dolů a opečeme dozlatova. Pak filety otočíme a osmažíme ještě z druhé strany. Maximálně to bude trvat 8 minut z obou stran. Když ryby obrátíme, přihodíme k nim omytá a osušená cherry rajčátka.

2
Hotovo

Salát omyjeme a necháme okapat. Citrónovou štávu smícháme s olivovým olejem, jablečným koncentrátem a špetkou soli. Vidličkou našleháme a přelijeme přes salát.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pizza z kynutého těsta
další
Cukeťáčky
předchozí
Pizza z kynutého těsta
další
Cukeťáčky

Přidejte svůj komentář