0 0
Jogurtový koláč s mákem a švestkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Těsto
180 g bílý jogurt
80 g polohrubá mouka
50 g mák mletý
30 g cukr krupice
20 ml olej
8 g prášek do pečiva
1 vejce
špetka sůl
Drobenka
50 g mák mletý
40 g máslo
40 g cukr krupice
20 g polohrubá mouka
A ještě
švestky

Jogurtový koláč s mákem a švestkami

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Mák je potravina s nejvyšším podílem vápníku.

  • 45 min
  • Snadné

Ingredience

  • Těsto

  • Drobenka

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Forma o průměru 27 cm

Koláč je skvělý také s třešněmi (vypeckovanými :D)

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do misky odvážíme cukr a vklepneme vejce. Metličkou vyšleháme do pěny. Přidáme mletý mák, bílý jogurt, špetku soli a olej a zase prošleháme. Pak přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a už jen krátce smísíme v hladké těsto.

2
Hotovo

Formu vyložíme namuchalým pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Těsto do formy přelijeme a stěrkou roztáhneme do stran. Bohatě poklademe půlkami vypeckovaných švestek. Z mletého máku, mouky, cukru a másla užmouláme drobenku a rozvrstvíme po celé ploše koláče.

3
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 35-40 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Rybízová kůže
další
Zeleninové soté s cizrnou
předchozí
Rybízová kůže
další
Zeleninové soté s cizrnou

Přidejte svůj komentář