Ingredience
Korpus
- 200 g bílý jogurt
- 200 g polohrubá mouka
- 60 g třtinový cukr
- 30 g máslo
- 2 ks vejce
- 1/2 prášek do pečiva
- špetka sůl
Náplň
- borůvkypřípadně ovoce dle chuti
- meruňky
Drobenka
- 30 g třtinový cukr
- 25 g polohrubá mouka
- 15 g máslo
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Do mísy vyklopíme jogurt, přidáme cukr a vejce a metličkou promícháme. Přisypeme mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva, rozpuštěné máslo a rychle vymícháme hladké těsto. Koláčovou formu o průměru 28 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo ji prostě jen vyložíme pečícím papírem. Do připravené formy vylijeme těsto. |
2 Hotovo | Meruňky omyjeme, osušíme, rozkrájíme na čtvrtiny a rozložíme po okraji koláče. Borůvky vysypeme doprostřed. |
3 Hotovo | Z mouky, cukru a másla užmouláme drobenku a posypeme jí koláč. |
4 Hotovo | Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C asi 25-30 minut. Je-li koláč hotový, zjistíme zapíchnutím špejle. Pokud bude po vyndání suchá, je hotovo. |
2 komentářů Schovat komentáře
Úžasné recepty.
To je milé, děkuji Vám, Alžběto 🙂