0 0
Jogurtový koláč s meruňkami a borůvkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Korpus
200 g bílý jogurt
200 g polohrubá mouka
60 g třtinový cukr
30 g máslo
2 ks vejce
1/2 prášek do pečiva
špetka sůl
Náplň
borůvky případně ovoce dle chuti
meruňky
Drobenka
30 g třtinový cukr
25 g polohrubá mouka
15 g máslo

Jogurtový koláč s meruňkami a borůvkami

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Moučníky a sladká jídla
  • Top recepty
  • Vegetariánské

Meruňka je domovinou v Číně a do Evropy doputovala počátkem minulého století přes Arménii. Tam také přišla k latinskému názvu "armeniaca", který se stal základem pro český název.

  • 45 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

  • Drobenka

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do mísy vyklopíme jogurt, přidáme cukr a vejce a metličkou promícháme. Přisypeme mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva, rozpuštěné máslo a rychle vymícháme hladké těsto. Koláčovou formu o průměru 28 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo ji prostě jen vyložíme pečícím papírem. Do připravené formy vylijeme těsto.

2
Hotovo

Meruňky omyjeme, osušíme, rozkrájíme na čtvrtiny a rozložíme po okraji koláče. Borůvky vysypeme doprostřed.

3
Hotovo

Z mouky, cukru a másla užmouláme drobenku a posypeme jí koláč.

4
Hotovo

Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C asi 25-30 minut. Je-li koláč hotový, zjistíme zapíchnutím špejle. Pokud bude po vyndání suchá, je hotovo.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vegetariánské karbanátky z tofu a tempehu
další
Bramborové rösti
předchozí
Vegetariánské karbanátky z tofu a tempehu
další
Bramborové rösti

2 komentářů Schovat komentáře

Přidejte svůj komentář