Ingredience
Těsto
- 150 g jemné ovesné vločky
- 140 g bílý jogurt
- 40 g třtinový cukr
- 4 lžíce olej
- 2 vejce
- 1 lžička prášek do pečiva
- špetka sůl
Náplň
- 150 g meruňková marmeláda
- 15 meruňkyčerstvé, mražené nebo kompotované
Drobenka
- 30 g máslo
- 20 g jemné ovesné vločky
- 20 g třtinový cukr
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Nejdřív si připravíme těsto. V sekáčku nebo mixéru rozmixujeme vločky. Smícháme s cukrem, solí a práškem do pečiva. Přidáme jogurt, vejce, olej a jen vařečkou svižně promícháme. Rozetřeme do koláčové formy vyložené pečícím papírem nebo vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. |
2 Hotovo | Velmi hustě, jednu vedle druhé, poskládáme po celé ploše půlky meruněk (řeznou plochou dolů). Marmeládu naředíme 2 lžícemi horké vody a pokapeme po celé ploše na meruňky. Z nemletých jemných vloček, cukru a másla prsty užmouláme drobenku a koláč jí posypeme. |
3 Hotovo | Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a upečeme dozlatova. Cca 45-50 minut. |