0 0
Jogurtový koláč z ovesných vloček

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Těsto
150 g jemné ovesné vločky
140 g bílý jogurt
40 g třtinový cukr
4 lžíce olej
2 vejce
1 lžička prášek do pečiva
špetka sůl
Náplň
150 g meruňková marmeláda
15 meruňky čerstvé, mražené nebo kompotované
Drobenka
30 g máslo
20 g jemné ovesné vločky
20 g třtinový cukr

Jogurtový koláč z ovesných vloček

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Zdravé recepty

Meruňky detoxikují, dávají lesk vlasům, zpevňují nehty
a zpomalují stárnutí.

  • 70 min
  • Porcí: 6
  • Snadné

Ingredience

  • Těsto

  • Náplň

  • Drobenka

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív si připravíme těsto. V sekáčku nebo mixéru rozmixujeme vločky. Smícháme s cukrem, solí a práškem do pečiva. Přidáme jogurt, vejce, olej a jen vařečkou svižně promícháme. Rozetřeme do koláčové formy vyložené pečícím papírem nebo vymazané máslem a vysypané hrubou moukou.

2
Hotovo

Velmi hustě, jednu vedle druhé, poskládáme po celé ploše půlky meruněk (řeznou plochou dolů). Marmeládu naředíme 2 lžícemi horké vody a pokapeme po celé ploše na meruňky. Z nemletých jemných vloček, cukru a másla prsty užmouláme drobenku a koláč jí posypeme.

3
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a upečeme dozlatova. Cca 45-50 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Candát s citrónem
další
Vinná klobása
předchozí
Candát s citrónem
další
Vinná klobása

Přidejte svůj komentář