Ingredience
- 280 g vařená rýže
- 70 g čedar
- 30 g špaldová mouka hladkánebo pšeničná
- 3 listy kadeřávek
- 20 g kremžská hořčice
- 1 vejce
- sušený česneknebo 1 stroužek
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- na obalení Hraška
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Kadeřávek omyjeme a uvaříme v páře, cca 10 minut. Pak odřízeneme tuhý stonek a listy pokrájíme na malé kousky. Smícháme s uvařenou rýží, přidáme jemně nastrouhaný sýr, sůl, koření, česnek a kremžskou hořčici. Promícháme a ochutnáme. Bude-li to potřeba, dosolíme. Pak přimícháme mouku a vejce. Utvoříme "pevné" karbanátky, které obalíme v Hrašce. Vyskládáme na plech na pečící papír a mašlovačkou vydatně potřeme olejem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C a upečeme dozlatova, cca 20 minut. |