0 0
Kadeřávkové karbanátky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
280 g vařená rýže
70 g čedar
30 g špaldová mouka hladká nebo pšeničná
3 listy kadeřávek
20 g kremžská hořčice
1 vejce
sušený česnek nebo 1 stroužek
čerstvě mletý pepř
sůl
na obalení Hraška
olej

Kadeřávkové karbanátky

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Kadeřávek obsahuje víc vápníku než mléko.

  • 45 min
  • Porcí: 8
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kadeřávek omyjeme a uvaříme v páře, cca 10 minut. Pak odřízeneme tuhý stonek a listy pokrájíme na malé kousky. Smícháme s uvařenou rýží, přidáme jemně nastrouhaný sýr, sůl, koření, česnek a kremžskou hořčici. Promícháme a ochutnáme. Bude-li to potřeba, dosolíme. Pak přimícháme mouku a vejce. Utvoříme "pevné" karbanátky, které obalíme v Hrašce. Vyskládáme na plech na pečící papír a mašlovačkou vydatně potřeme olejem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C a upečeme dozlatova, cca 20 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Podmáslový chlebíček s jablkem
další
Vepřové výpečky se zelím a houskovým knedlíkem
předchozí
Podmáslový chlebíček s jablkem
další
Vepřové výpečky se zelím a houskovým knedlíkem

Přidejte svůj komentář