Ingredience
Krokety
- 160 g kadeřávek
- 100 g čedar
- 80 g jemné ovesné vločkynebo pomleté běžné vločky
- 2 lžíce Hraška
- 2 stroužky česnek
- 1 cibule cibule
- 1 šálek vařené slzovkanebo jiná obilnina dle chuti
- 1 vejce vejce
- 1 lžíce lahůdkové sušené droždí
- chilli koření
- mletý kmín
- sůl
- řepkový olej
Dip
- 4 ks sušená rajčatav oleji
- 2 ks rajčata
- 1 ks lahůdková cibulka
- 1 stroužek česnek
- 1 lžíce olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- citrónová šťáva
- hrst čerstvý koriandr
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Kadeřávek opláchneme v čisté vodě a osušíme. Rozmixujeme a přemístíme do misky. Posekáme cibuli, můžeme taky v mixéru nebo sekáčku a přidáme ke kadeřávku. Přidáme jemně nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek, vejce, vařenou slzovku, veškeré koření, sůl a droždí. Promícháme a zahustíme Hraškou a vločkami. |
2 Hotovo | V malém kastrolku rozpálíme vyšší vrstvu oleje. Namočenými dlaněmi koulíme krokety a smažíme v oleji dozlatova. |
3 Hotovo | V mezičase rozmixujeme rajčata čerstvá i sušená spolu s lahůdkovou cibulkou a česnekem. Okořeníme, osolíme, dochutíme citrónovou šťávou a nakonec smícháme s posekaným koriandrem. |