0 0
Kandovaná dýně Hokaidó

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

2250 g dýně Hokaidó
900 g cukr
8 ks citrón
5 ks pomeranč
2 hvězdičky badyán

Kandovaná dýně Hokaidó

Trendy:
  • 5 a méně!
  • Bezlepkové recepty
  • Levné a chutné recepty
  • Recepty pro děti
  • Vegetariánské
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Dýni omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na opravdu malé kousky, cca 0,5 x 1 cm. Kostičky nasypeme do velkého hrnce, zalijeme šťávou z 6 citronů, přidáme badyán a zalijeme vodou těsně k hladině. Necháme stát 24 hodin. Poté vodu scedíme do konve (je z toho výborná limonáda k okamžité konzumaci), zasypeme cukrem, přilijeme šťávu ze zbylých citronů a pomerančů, badyán necháme ještě louhovat (promícháme, ale vodu již nepřiléváme) a odstavíme na dalších 24 hodin. Potom dáme na sporák a vaříme přibližně 15 – 20 minut, do změknutí dýně (jakoby zprůhlední).

2
Hotovo

Jestli už vám to teď přijde děsně dlouhé, jsme stále ještě na začátku :). V této fázi dýni opět scedíme, čímž nám vznikne další vedlejší produkt, celkem dobrý polosirup na ředění s vodou. Okapanou dýni rozvrstvíme na plechy (kolik se nám jich vejde do trouby) na pečící papír, ale jen na tenkou vrstvu, aby proschla. Do trouby se mi vešly 3 a zbytek na dvě menší skleničky jsem zavařila s troškou zbylého sirupu. A nastávají hodiny a hodiny sušení. Sušila jsem v troubě při 45 st. C s rotací vzduchu přes 40!! hodin.

3
Hotovo

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vegetariánské „špekové“ knedlíky s cuketovým zelím
další
Smažené brokolicové nočky
předchozí
Vegetariánské „špekové“ knedlíky s cuketovým zelím
další
Smažené brokolicové nočky

Přidejte svůj komentář