Ingredience
Korpus
- 140 g čedar
- 60 g jemné vločky
- 10 g lněné semínko
- 3 listy kapusta
- 2 ks vejce
- sůl
- čerstvě mletý pepř
A ještě
- 1 dl rajčatové pyré
- 1 stroužek česnek
- 1 lžíce olivový olej
- 1 ks mozzarella
- krůtí šunka
- cherry rajčátka
- čerstvá bazalka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Kapustové listy zalijeme vroucí osolenou vodou a 2 minuty povaříme. Pak vodu slijeme a zalijeme vodou ledovou. Listy z vody vytáhneme a osušíme. Rozmixujeme je s vejci, solí a pepřem, přimícháme jemně nastrouhaný sýr, jemné vločky a len. Promícháme a necháme půl hodiny odstát. |
2 Hotovo | Těsto rozdělíme na 4 díly a z každého vytvoříme na plechu vyloženém pečícím papírem 4 korpusy. Jde to dobře navlhčenýma rukama. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C na cca 10 minut zapéct. |
3 Hotovo | Mezitím si smícháme pyré s prolisovaným česnekem a olejem. Předpečené korpusy touto směsí potřeme a ozdobíme půlkami cherry rajčátek, natrhanou šunkou a plátky mozzarelly. Zapečeme při 180 st. C dalších cca 10 minut, až se sýr rozpustí. Hotové pizzy posypeme pokrájenou bazalkou. |
4 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue. |