0 0
Kapustová polévka s uzeným masem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1000 ml zeleninový vývar nebo 2 bujóny svařené ve vodě
150 g uzené maso předvařené
4 kapustové listy
3 brambory
3 stroužky česnek
2 lžíce hladká mouka
1 cibule
sůl
pepř
olej
A ještě

Kapustová polévka s uzeným masem

Kapusta obsahuje nejvíc vápníku ze všech druhů zeleniny.

  • 40 min
  • Porcí: 5
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kostičky a česnek rozdrtíme. Oloupeme a nakrájíme brambory a nakrájíme také uzené maso. Kapustové listy opláchneme, vykrojíme tuhá žebra a nakrájíme na kostky.

2
Hotovo

V kastrolu rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli s česnekem. Přihodíme uzené maso a ještě chvilku opékáme. Zaprášíme moukou a zarestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme brambory, kapustu, promícháme a povaříme. Pokud zalijeme vývarem, osolíme a vaříme dokud brambory nezměknou. Polévku dle chuti dosolíe a opepříme. Ještě minutku povaříme. Na talířích ozdobíme zakysanou smetanou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kynutý rybízový koláč
další
Omáčka Bolognese
předchozí
Kynutý rybízový koláč
další
Omáčka Bolognese

Přidejte svůj komentář