Ingredience
- 1000 ml zeleninový vývarnebo 2 bujóny svařené ve vodě
- 150 g uzené masopředvařené
- 4 kapustové listy
- 3 brambory
- 3 stroužky česnek
- 2 lžíce hladká mouka
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- olej
A ještě
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kostičky a česnek rozdrtíme. Oloupeme a nakrájíme brambory a nakrájíme také uzené maso. Kapustové listy opláchneme, vykrojíme tuhá žebra a nakrájíme na kostky. |
2 Hotovo | V kastrolu rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli s česnekem. Přihodíme uzené maso a ještě chvilku opékáme. Zaprášíme moukou a zarestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme brambory, kapustu, promícháme a povaříme. Pokud zalijeme vývarem, osolíme a vaříme dokud brambory nezměknou. Polévku dle chuti dosolíe a opepříme. Ještě minutku povaříme. Na talířích ozdobíme zakysanou smetanou. |