Ingredience
- 300 g kapusta
- 100 g bílé fazolev suchém stavu nebo konzervička naložených
- 100 g slzovkanebo kroupy
- 30 g jemné vločky
- 4 lžíce Hraškanebo hladká mouka
- 3 stroužky česnek
- 1 ks vejce
- 1 ks cibule
- majoránka
- sůl, pepř
- na obalení Hraška
- na smažení olej
Dip
- 1 balení ricotta
- 1 lžíce zakysaná smetana
- dijonská hořčice
- med
- citrónová šťáva
- sůl
Salát
- pak choi
- červená paprika
- rukola
- citrónová šťáva
- olivový olej
- med
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Fazole namočíme přes noc do chladné vody a druhý den v nové vodě uvaříme doměkka (uvařím vždy celý sáček a rozdělím do mrazáku na porce). Nebo použijeme fazole naložené, které vyklopíme na cedník, propláchneme vodou a necháme okapat. Slzovku namočíme na hodinu do studené vody a pak půl hodiny povaříme a rovněž necháme okapat. Kapustové listy opláchneme ve vodě, odřízneme tuhé části a dvě minuty povaříme v osolené vodě. Poté necháme také okapat a dosušíme ubrouskem. |
2 Hotovo | Fazole s kapustou, česnekem a cibulí umeleme na masovém strojku nebo rozsekáme v elektrickém sekáčku. Osolíme, opepříme, ochutíme majoránkou, přidáme vejce, slzovku, vločky a Hrašku a zpracujeme v těsto. Tvoříme pevné karbanátky, které obalíme v Hrašce a osmažíme na pánvi na oleji z obou stran dozlatova. |
3 Hotovo | Ricottu smícháme se zakysankou, medem, citrónovou šťávou, dijonskou hořčicí a solí dle vlastní chuti. |
4 Hotovo | Zeleninu omyjeme, nakrájíme na nudličky a zalijeme zálivkou vyšlehanou z citrónové šťávy, olivového oleje, medu a soli. |