0 0
Kapustové karbanátky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Karbanátky
500 g kapusta
120 g anglická slanina
100 ml mléko
3 stroužky česnek
2 vejce
2 rohlík ideálně celozrnné
1 cibule
strouhanka
sůl
majoránka
čerstvě mletý pepř
olej
Na obalení
2 vejce
polohrubá mouka
strouhanka
Dip
180 g zakysaná smetana
100 g majolka
1 lžíce kremžská hořčice
Příloha
brambory
sůl
kmín

Kapustové karbanátky

Trendy:
  • Levné a chutné recepty

Kapusta je ranec vitamínů za pár korun.

  • 50 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Karbanátky

  • Na obalení

  • Dip

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kapustu rozebereme na listy (oschlé odstraníme) a každý zvlášť omyjeme. Naskládáme do kovové mísy nebo kastrolu a zalijeme horkou vodou. Minutu necháme stát a slijeme. Necháme ještě vystydnout na cedníku.

2
Hotovo

Oloupeme brambory, nakrájíme na kostky, osolíme, okmínujeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak vodu slijeme, vhodíme máslo a necháme rozpustit.

3
Hotovo

Rohlíky natrháme na kousky, nasypeme do misky a pokropíme mlékem. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kostičky a na troše oleje orestujeme dosklovata. Přidáme pokrájenou slaninu a rozdrcený česnek. Ještě chvíli opékáme.

4
Hotovo

Kapustu a rohlíky vyždímeme a společně nahrubo posekáme v sekáčku (případně umeleme). Přidáme orestovanou cibuli, pepř, sůl, majoránku, vejce a dle potřeby strouhanku a zpracujeme těsto, které drží pohromadě.

5
Hotovo

Na pánvičce rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Připravíme si tři hluboké talíře na trojobal - mouku/rozkvedlaná vejce/strouhanka. Z kapustového těsta utvoříme větší karbanátky, pořádně upěchujeme a obalíme v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance. Vložíme do rozpáleného oleje a osmažíme z obou stran dozlatova.

6
Hotovo

V mističce si umícháme dip z majolky, zakysané smetany a hořčice.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Houbový koláč
předchozí
Houbový koláč

Přidejte svůj komentář