Ingredience
Karbanátky
- 300 g kapusta
- 90 g slzovkanebo kroupy
- 50 g jemné vločky
- 30 g strouhanka
- 3 stroužky česnek
- 1 ks rohlík
- 1 ks cibule
- 1 ks bílek
- 1 dl mléko
- 1 lžíce majoránka
- mletý pepř
- sůl
A navíc
- na obalení hrubá mouka
- řepkový olej
Bramborová kaše
- 7 ks brambory
- 30 g máslo
- cca 1,5 dl mléko
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Slzovku namočíme na hodinu do studené vody a pak uvaříme doměkka, cca 45 minut. V případě, že použijeme kroupy namočíme je den předem do chladné vody a druhý den uvaříme doměkka nebo je máme třeba předvařené v mrazáku :P. Kapustu omyjeme, nacpeme do hrnce, zalijeme vroucí vodou, osolíme a uvaříme doměkka, cca 25 minut. Rohlík natrháme a namočíme v mléce. Uvařenou kapustu zcedíme a necháme vychladnout. Potom ještě důkladně vyždímáme. Kapustu, cibuli, česnek a vyždímaný rohlík umeleme na masovém strojku nebo rozsekáme v sekáčku nebo mixéru. |
2 Hotovo | Vzniklou směs smícháme s bílkem, slzovkou, strouhankou, vločkami a kořením. Tvarujeme karbanátky, obalíme v hrubé mouce a smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran. Poté pokládáme na bílý papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. |
3 Hotovo | Brambory oloupeme, rozkrájíme a uvaříme v osolené vodě. Uvařené brambory slijeme, přidáme máslo, ohřáté mléko a šťouchadlem rozšťoucháme. |