Ingredience
- 1 malá kapustanebo půlka
- 150 g jemné ovesné vločky
- 125 g libová slanina
- 100 ml horká voda
- 90 g čedar
- 4 stroužky česnek
- 3 lžíce polohrubá mouka
- 2 vejce
- 1 rohlík
- 1 cibule
- 1 lžíce majoránka
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
Na obalení
- 3 vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- řepkový olej
Kaše
- 8 brambory
- cca 200 ml mléko
- 40 g máslo
- sůl
Dip
- 100 g majonéza
- 100 g zakysaná smetana
- 2 kyselá okurka
- 1 jarní cibulka
- z 0.5 citrónová šťáva
- 1 lžička agáve sirup
- sůl
Salát
- ledový salát
- z 0.5 citrónová šťáva
- 3 lžíce olivový olej
- 1 lžička agáve sirup
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Ingrediencí mraky, ale žádné strachy, chce to dobrou logistiku. Začneme tím, že si kapustu zbavíme vrchních špatných listů, pak jí opláchneme vodou, osušíme a přepůlíme. Půlky ještě rozkrojíme napůl, Vyřízneme košťál, nakrájíme na proužky cca 1 cm a uvaříme v páře 10 minut. |
2 Hotovo | Rohlík natrháme na kousky a pokropíme vodou. Vločky zalijeme horkou vodou a obojí necháme zvláčnět. CIbuli s česnekem nasekáme na kousky. Do pánve kápneme trochu oleje a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou slaninu. Pak přisypeme cibuli s česnekem a chvilku restujeme. Necháme zchladnout. |
3 Hotovo | Kapustu vysypeme do misky k vločkám, přidáme vymačkaný rohlík, jemně nastrouhaný sýr, vejce a slaninu s cibulí. Osolíme, opeříme a zasypeme majoránkou. Promícháme a dle potřeby zasypeme moukou. Utvoříme těsto a necháme 10 minut stát. |
4 Hotovo | Připravíme si trojobal. Mouku, strouhanku a rozkvedlaná vejce. Z těsta tvoříme pevné karbanátky, obalíme v mouce, smočíme ve vajíčku a nakonec obalíme ve strouhance. Do jednoho talíře nalijeme trochu oleje a karbanátky v něm zlehka obalíme. Vložíme do horkovzdušné fritézy a fritujeme při 190 st. C 16 minut dozlatova. |
5 Hotovo | Oloupeme brambory, nakrájíme na čtvrtky, osolíme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Před dovařením ohřejeme mléko a necháme v něm rohzpustit máslo. Z brambor slijeme vodu a hned do horkých nalijeme mléko s máslem. Šťouchadlem rozdrtíme na kaši. |
6 Hotovo | Připravíme dip. Majolku smícháme se zakysanou smetanou a ochutíme solí, citrónovou šťávou, agávovým sirupem a posekanou cibulkou s okurkami. Doladíme dle vlastní chuti. |
7 Hotovo | Ledový salát omyjeme, osušíme, natrháme a zalijeme zálivkou z rozšlehaného olivového oleje, citrónové šťávy, agáve sirupu a špetky soli. |