0 0
Karbanátky z červené řepy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Karbanátky z červené řepy

Trendy:
  • Zdravé recepty

Kdo se láduje ječmenem, bude navždy pružný. A to jak fyzicky, tak psychicky. Odvar z krup se prý podával gladiátorům pro posílení organizmu.

  • 95 min
  • Porcí: 18
  • Snadné

Ingredience

  • Karbanátky

  • Dip

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Začneme den předem tím, že si namočíme kroupy do chladné vody. A upečeme si i řepu. Omyjeme ji, osušíme, zabalíme do alobalu a upečeme v troubě doměkka. Bude to trvat cca 50 minut. Druhý den vodu z krup slijeme, doplníme čerstvou a uvaříme je doměkka (můžeme přidat kousek mořské řasy).

2
Hotovo

Řepu oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přidáme uvařené kroupy, které předem přecedíme. Do směsi prolisujeme česnek, nadrhneme mátu a přidáme i ostatní ingredience - římský kmín, vejce, polévkové koření, chilli, lahůdkové droždí, vločky a len. Dle chuti osolíme. Důkladně promícháme a necháme čtvrt hodinky odstát.

3
Hotovo

Plech vyložíme pečícím papírem a z těsta utvoříme karbanátky, které skládáme vedle sebe na plech. Povrch pokapeme olejem a karbanátky pečeme v troubě rozpálené na 180 st. C cca 25 minut.
Pokud vlastníte zmrzlinovou naběračku, použijte jí k nabírání těsta a budete mít karbanátky jeden jako druhý. Naberete vždy stejný kousek, upěchujete do naběračky, vyklopíte do dlaně a vytvarujete karbanátek.

4
Hotovo

Zatímco se pečou karbanátky, připravíme si dip. Smícháme smetanový tvaroh s drobně pokrájenou okurkou a lahůdkovou cibulkou (včetně zelené části), ochutíme sirupem, citrónem, hořčicí, olejem, solí, pepřem a chilli.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Mugcake z mandlí a červené řepy
další
Dort z červené řepy
předchozí
Mugcake z mandlí a červené řepy
další
Dort z červené řepy

Přidejte svůj komentář