Ingredience
- 300 g hlíva ústřičnáváženo bez nožiček
- cca 30 g jemné vločky
- 2 stroužky česnek
- 2 lžíce lahůdkové sušené droždí
- 1 ks cibule
- 1 ks rohlík
- 1 lžíce majoránka
- 1 ks vejce
- 1/2 lžičky drcený kmín
- trocha mléko
- čerstvě mletý pepř
- strouhanka
- řepkový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Hlívu uvaříme ve vodě po dobu 20 minut. Cibuli a česnek nakrájíme na kousky a orestujeme spolu s kmínem na trošce oleje. Rohlík roztrháme na několik kusů a namočíme do mléka. Když je hlíva uvařená, slijeme vodu a můžeme jí uschovat jako vývar do polévky. Uvařenou hlívu necháme okapat. Když zchladne, vyždímeme z ní zbytek vody a přendáme do vyšší nádoby. Také z rohlíku vyždímeme mléko a přidáme k hlívě. Přisypeme vločky, orestovanou cibuli, majoránku, lahůdkové droždí, sůl, koření a rozmixujeme ponorným mixérem. Do rozmixované hmoty přidáme vejce a vločky a promícháme. Necháme 15 minut odstát, aby se vločky nasákly. |
2 Hotovo | V malém kastrolu rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Z hmoty tvoříme malé karbanátky, které z obou stran obalíme ve strouhance a usmažíme v oleji. Z tohoto množství bylo 14 menších karbanátků. |