0 0
Karbanátky z mangoldu

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Karbanátky z mangoldu

    Postup přípravy

    Sdílet

    Původně to měly být karbanátky z kadeřávku, ale když jsem ho šla sklidit, zjistila jsem, že na něm hoduje nějaký škůdce. Vzala jsem zavděk mangoldem. Byly skvělé, jen ta barva není tolik sexy 🙂

    • velká mísa listů mangoldu
    • 100 g rýže
    • půl šálku ovesných vloček
    • 100 g slaniny
    • 1 cibule
    • 2 velké stroužky česneku
    • 1 vejce
    • 1 rohlík
    • sůl
    • pepř
    • majoránka
    • lžička sypkého polévkového koření Wuerzl (ze zdravé výživy)
    • Gustin (kukuřičný škrob)
    • olej

    Rýži, množství menší skleničky, propláchneme, doplníme 1 a půl násobkem vody, osolíme a uvaříme doměkka. Cca 10 minut. Mangold důkladně opereme ve vodě a uvaříme ve vroucí vodě asi 3 minuty. Jeho objem se výrazně zmenší, takže je potřeba ho natrhat opravdu hodně. Uvařený mangold necháme vykapat a ještě vyždímáme. Plátky slaniny opečeme na trošce oleje. Ve strojku na mletí masa umeleme vyždímaný mangold, opečenou slaninu, oloupanou cibuli a česnek. Úplně nakonec promeleme rohlík, aby s sebou vzal poslední zbytky mangoldu.

    K pomleté směsi přidáme uvařenou rýži, vejce, sůl, koření a vločky a tvarujeme menší karbanátky, které obalíme v Gustinu. V pánvi rozpálíme olej a karbanátky z obou stran osmažíme. Hotové necháme odkapat na ubrousku. Chutnají výborně s bramborovou kaší a zeleninou.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Piškotová roláda s meruňkami
    další
    Meruňkový koláč s mandlemi
    předchozí
    Piškotová roláda s meruňkami
    další
    Meruňkový koláč s mandlemi

    Přidejte svůj komentář