0 0
Kari s tofu

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 ml kokosové mléko
cca 200 g tofu natural
60 g kešu natural
4 jarní cibulka
4 větvičky čerstvý koriandr
1 lžička zelená kari pasta
1 mrkev
1 kostka zeleninový bio bujón
olej
A ještě
1 hrnek jasmínová rýže

Kari s tofu

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty
Kuchyně:

Koriandr je bylinka, která napravuje trávení.

  • 30 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rýži několikrát propláchneme studenou vodou. Poslední vodu slijeme, rýži doplníme 1 a půl násobkem vody čisté, osolíme, přikryjeme pokličkou a dáme vařit. Na středním plameni cca 12 minut.

2
Hotovo

Koriandr omyjeme a osušíme. V mixéru rozmixujeme 50 g kešu oříšků (zbytek nahrubo nakrájíme a přidáme k tofu). Přidáme koriandr a kokosové mléko a rozmixujeme na krém.

3
Hotovo

Tofu osušíme ubrouskem a nakrájíme na kostičky. Ve větší pánvi rozpálíme olej a tofu do něj nasypeme ze všech stran ho opečeme dozlatova. Mezitím si pokrájíme cibulky a nahrubo nastrouháme mrkev. Po chvilce přisypeme mrkev a dvě minutky restujeme pak přisypeme cibulku a zbytek pokrájených kešu oříšků. Přidáme kari pastu a rozdrobený bujón. Ještě chviličku opékáme. Přilijeme připravenou směs a další dvě minuty necháme probublat.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Perník s čokoládovou polevou
další
Quesadilla s fazolemi a paprikou
předchozí
Perník s čokoládovou polevou
další
Quesadilla s fazolemi a paprikou

Přidejte svůj komentář