Ingredience
- 300 ml kokosové mléko
- cca 200 g tofu natural
- 60 g kešu natural
- 4 jarní cibulka
- 4 větvičky čerstvý koriandr
- 1 lžička zelená kari pasta
- 1 mrkev
- 1 kostka zeleninový bio bujón
- olej
A ještě
- 1 hrnek jasmínová rýže
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rýži několikrát propláchneme studenou vodou. Poslední vodu slijeme, rýži doplníme 1 a půl násobkem vody čisté, osolíme, přikryjeme pokličkou a dáme vařit. Na středním plameni cca 12 minut. |
2 Hotovo | Koriandr omyjeme a osušíme. V mixéru rozmixujeme 50 g kešu oříšků (zbytek nahrubo nakrájíme a přidáme k tofu). Přidáme koriandr a kokosové mléko a rozmixujeme na krém. |
3 Hotovo | Tofu osušíme ubrouskem a nakrájíme na kostičky. Ve větší pánvi rozpálíme olej a tofu do něj nasypeme ze všech stran ho opečeme dozlatova. Mezitím si pokrájíme cibulky a nahrubo nastrouháme mrkev. Po chvilce přisypeme mrkev a dvě minutky restujeme pak přisypeme cibulku a zbytek pokrájených kešu oříšků. Přidáme kari pastu a rozdrobený bujón. Ještě chviličku opékáme. Přilijeme připravenou směs a další dvě minuty necháme probublat. |