Ingredience
- 190 g uzený tempeh
- 150 ml zeleninový vývar
- 30 g slané arašídy
- 3 rajčata
- 2 jarní cibulka
- 2 lžíce tmavá sojová omáčka
- 1 červená paprika
- 1 lžíce sriracha omáčka
- 1 lžíce Gustin
- pórek zelená část
- olej
- čerstvý koriandr
Příloha
- 1 hrnek rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Tempeh nakrájíme na kostičky, rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme. Nakrájíme na kostičky (bubáky odstraníme). Z papriky odstraníme semínka a nakrájíme jí na nudličky. Ty pak přepůlíme. Pórek a cibulku nakrájíme na šikmé proužky. Posekáme koriandr. Vývar smícháme se sojovkou a zarovnanou lžící Gustinu. |
2 Hotovo | Rýži několikrát propláchneme studenou vodou, poté doplníme jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme, přiklopíme pokličkou a rychle přivedeme k varu. Pak teplotu snížíme a zvolna vaříme cca 12 minut. |
3 Hotovo | Do pánve kápneme trochu oleje a přidáme na kostičky pokrájený tempeh. Opečeme ze všech stran. Přidáme papriku a pórek a chvilku restujeme. Zalijeme vývarem se sojovkou a Gustinem. Promícháme a přidáme oříšky a cibulku. Ještě minutku zahřejeme, až směs zahoustne. Ochutíme srirachou dle chuti a případně dosolíme. Na talířích posypeme koriandrem. |