Ingredience
- 150 ml mléko
- 60 g hrubá mouka
- 40 g máslo
- 5 rohlík
- 2 vejce
- velká hrst hladkolistá petrželka
- velká špetka sůl
- špetka muškátový oříšek
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rohlíky nakrájíme na kostičky a rozložíme po pečícím plechu. Dáme do trouby na cca 15 min okorat při 100 st. C. |
2 Hotovo | Rozehřejeme si máslo, smícháme ho se žloutky a mlékem, solí. Prošleháme vidličkou. Okorané rohlíky nasypeme do misky, přidáme posekanou petrželku a nastrouhaný muškátový oříšek. Zalijeme tekutou směsí a promícháme. Z bílků a špetičky soli vyšleháme tuhý, avšak stále vláčný sníh. Zlehka ho stěrkou s rohlíky promísíme. |
3 Hotovo | Na stůl si rozprostřeme fresh fólii, polovinu těsta na ní nandáme, fólii zabalíme a vytvarujeme knedlík. Kraje zatočíme jako bonbón. Stejně zabalíme i zbytek těsta. Ostrým nožem fólii na několika místech propíchneme a vložíme do vroucí vody. Vaříme cca 18 minut. V polovině varu knedlíky převrátíme. Hotové vyndáme na tácek a odstraníme fólii. Přendáme na prkýnko a necháme je chviličku vydýchat. Potom nakrájíme bílou nití. |