Ingredience
- 600 g mrkev
- 80 g šlehačka
- 2 ks zeleninový bio bujón
- 1 ks cibule
- 1 lžička kari
- římský kmín
- chilli koření
- olej
A ještě
- krutony
- čerstvý koriandr
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Na oleji zesklovatíme pokrájenou cibuli, přidáme koření a necháme rozvonět. Přisypeme oloupanou a na kolečka pokrájenou mrkev a restujeme přibližně 5 minut. Raději mícháme, aby se nám cibulka nepálila, ale aby mrkev lehce zezlátla. Poté zalijeme 1,3 l vody, přidáme bujón a vaříme asi 10 minut. Je-li mrkev měkká, polévku rozmixujeme na krém a přilijeme smetanu. Ještě minutku provaříme a podáváme ozdobené lístkem koriandru a krutóny. |
2 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty. |