0 0
Karotkový krém

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
600 g mrkev
80 g šlehačka
2 ks zeleninový bio bujón
1 ks cibule
1 lžička kari
římský kmín
chilli koření
olej
A ještě
krutony
čerstvý koriandr

Karotkový krém

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

I když se kari narodilo v Indii, těší se v oblibě po celém světě. Má antioxidační účinky
a posiluje srdíčko.

  • 25 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Na oleji zesklovatíme pokrájenou cibuli, přidáme koření a necháme rozvonět. Přisypeme oloupanou a na kolečka pokrájenou mrkev a restujeme přibližně 5 minut. Raději mícháme, aby se nám cibulka nepálila, ale aby mrkev lehce zezlátla. Poté zalijeme 1,3 l vody, přidáme bujón a vaříme asi 10 minut. Je-li mrkev měkká, polévku rozmixujeme na krém a přilijeme smetanu. Ještě minutku provaříme a podáváme ozdobené lístkem koriandru a krutóny.

2
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Tuňáková pomazánka s černými olivami a špaldovými krekry
další
Bruschetta – italské toustíky
předchozí
Tuňáková pomazánka s černými olivami a špaldovými krekry
další
Bruschetta – italské toustíky

Přidejte svůj komentář