Ingredience
- 100 g datle
- 50 g jemné vločky
- 1 lžíce med
- 1 lžíce instantní káva
- špetička sůl
- na posypání kakao
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Instantní kávu zalijeme horkou vodou a namočíme do ní vypeckované datle. Necháme máčet minimálně hodinu. Datle scedíme, ale kávu si ještě necháme pro případné naředění směsi. Vločky podrtíme v sekáčku nebo mixéru, přidáme k nim slité datle, med, sůl a rozmixujeme. Pokud je směs hodně hustá, kápneme do ní trochu kávy. Těsto nabíráme lžičkou, tvarujeme kuličky a následně silné válečky. Tupým nožem uprostřed naznačíme zářez. Bonbóny pokládáme vedle sebe na tácek. |
2 Hotovo | Do malého cedníčku nasypeme trochu kakaa a kávová zrna jím poprášíme. |