0 0
Kakao-kávové sušenky s ořechy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

120 g špaldová mouka celozrnná
100 g strouhaný kokos
80 g moučkový cukr
50 g rybízová marmeláda
40 g hladká mouka
30 g kakao
30 g med
8 g mletá káva
8 lžic silná káva ideálně espresso
špetka sůl
Na zdobení
80 g hořká čokoláda
pekanové ořechy
vlašské ořechy
1 lžička máslo

Kakao-kávové sušenky s ořechy

Káva prý zvyšuje prokrvení mozku a přispívá tím
k lepšímu soustředění.

  • 52 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Na zdobení

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kokos, ačkoliv je strouhaný, podrtíme ještě v mixéru. Smícháme v míse s moukou, cukrem, kakaem, kávou a solí. Promísíme, přidáme tekuté přísady a zpracujeme příjemné těsto. Zabalíme do mikroténu a necháme v lednici odpočinout do druhého dne.

2
Hotovo

Hodinu před samotným vyvalováním těsto necháme změknout při pokojové teplotě. Odkrajujeme kousky, ktekré vyvalujeme přes čistý mikroténový sáček na placky a vykrajujeme požadované tvary.

3
Hotovo

Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C cca 12 minut. Po upečení necháme zchladnout mimo troubu na horkém plechu, aby sušenky ztvrdly.

4
Hotovo

Čokoládu rozehřejeme spolu s máslem ve vodní lázni. Lžičkou nabíráme čokoládu a zdobíme zchladlé sušenky. Do čokolády vmáčkneme ořech.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kakao-kávový likér
další
Horký jablečný punč
předchozí
Kakao-kávový likér
další
Horký jablečný punč

Přidejte svůj komentář