Ingredience
- 120 g špaldová mouka celozrnná
- 100 g strouhaný kokos
- 80 g moučkový cukr
- 50 g rybízová marmeláda
- 40 g hladká mouka
- 30 g kakao
- 30 g med
- 8 g mletá káva
- 8 lžic silná kávaideálně espresso
- špetka sůl
Na zdobení
- 80 g hořká čokoláda
- pekanové ořechy
- vlašské ořechy
- 1 lžička máslo
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Kokos, ačkoliv je strouhaný, podrtíme ještě v mixéru. Smícháme v míse s moukou, cukrem, kakaem, kávou a solí. Promísíme, přidáme tekuté přísady a zpracujeme příjemné těsto. Zabalíme do mikroténu a necháme v lednici odpočinout do druhého dne. |
2 Hotovo | Hodinu před samotným vyvalováním těsto necháme změknout při pokojové teplotě. Odkrajujeme kousky, ktekré vyvalujeme přes čistý mikroténový sáček na placky a vykrajujeme požadované tvary. |
3 Hotovo | Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C cca 12 minut. Po upečení necháme zchladnout mimo troubu na horkém plechu, aby sušenky ztvrdly. |
4 Hotovo | Čokoládu rozehřejeme spolu s máslem ve vodní lázni. Lžičkou nabíráme čokoládu a zdobíme zchladlé sušenky. Do čokolády vmáčkneme ořech. |