0 0
Kedlubnové placičky – kedlubňáky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

800 g kedlubna
80 g polohrubá mouka
8 stroužků česnek
3 vejce
1 lžíce majoránka
sůl
čerstvě mletý pepř
olej

Kedlubnové placičky – kedlubňáky

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Vymačkanou šťávu z kedluben určitě nevylévat. Ochutit citrónem a naředit vodou nebo sodovkou. Proč se zbavovat vitamínů?

  • 40 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kedlubny oloupeme, nastrouháme najemno (ideálně v kuchyňském robotu) a dáme do cedníku. Rukou pořádně! vyždímeme a přendáme do mísy. Přidáme prolisovaný česnek, posekané lístečky, vejce, mouku, majoránku (máte-li čerstvou, tím lépe), pepř a sůl. Promícháme chuťově výrazné těstíčko.

2
Hotovo

Do nepřilnavé pánve nalijeme vyšší vrstvu oleje, rozpálíme a lžící tvoříme menší placičky, které smažíme z obou stran dozlatova. Na talíř navrstvíme ubrousky a hotové kedlubňáčky na nich necháme okapat.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Marinovaný králík s paprikami
další
Gazpacho
předchozí
Marinovaný králík s paprikami
další
Gazpacho

Přidejte svůj komentář