Ingredience
- 800 g kedlubna
- 80 g polohrubá mouka
- 8 stroužků česnek
- 3 vejce
- 1 lžíce majoránka
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Kedlubny oloupeme, nastrouháme najemno (ideálně v kuchyňském robotu) a dáme do cedníku. Rukou pořádně! vyždímeme a přendáme do mísy. Přidáme prolisovaný česnek, posekané lístečky, vejce, mouku, majoránku (máte-li čerstvou, tím lépe), pepř a sůl. Promícháme chuťově výrazné těstíčko. |
2 Hotovo | Do nepřilnavé pánve nalijeme vyšší vrstvu oleje, rozpálíme a lžící tvoříme menší placičky, které smažíme z obou stran dozlatova. Na talíř navrstvíme ubrousky a hotové kedlubňáčky na nich necháme okapat. |